diumenge, 21 de desembre de 2014

Mail enviat al Pare Soler amb motiu Del decés Del Pare Marc Taxonera

Reverendíssim Pare Abat de Montserrat, Josep Maria Soler

En nom de l'Associació de Periodistes Europeus de Catalunya (APEC) i de la Comissió Escarré li escric aquestes ratlles per expressar-li el nostre condol pel decès del Pare Marc Taxonera que hem conegut avui.

Tanmateix vull fer un reconeixement a la memòria del Pare Marc perquè durant la visita que li vàrem fer a Montserrat el 16 de juny del 2012 amb Agnès-Christine Fontaine i Adèle Fontaine, filla i neta del senyor André Fontaine- guanyador de la Menció Honorífica del Premi Ernest Udina a la Trajectòria Europeista que cada any lliura l'APEC- ens va suggerir treballar per la commemoració del 50è aniversari de les Declaracions de l'abat Escarré a Le Monde.

Després d'una reflexió de la nostra Junta vam decidir tirar endavant la Commemoració i crear una Comissió més àmplia amb gent de la societat civil que porta el nom de l'Abat. Amb aquesta Comissió- de la qual Montserrat en forma part- hem fet un llibre, un vídeo de memòria històrica i una exposició que ha voltat per tot Catalunya per divulgar el mestratge de l'Abat.

El pare Marc que va intervenir en el video, fou juntament amb el pare Maur i el pare Miquel Estradé qui van donar forma d'entrevista- pregunta resposta- a les declaracions que l'abat Escarré va fer al corresponsal de Le Monde, a Madrid, José Antonio Novais y que foren promogudes per Josep Benet, Albert Manent i Josep Maria Macip.

En cumplir el suggeriment que el Pare Marc ens va fer i a través de diversos contactes que vam poder tenir amb ell personalment, els membres de la Comissió vam descobrir el seu profund coneixement de la història de Catalunya i d'Europa, el seu amor pel seu país, per la cultura i per la justícia social seguint la petja de l'Abat al llarg de tota la seva vida. Durant les nostres converses amb el Pare Marc ens va donar proves més d'una vegada del seu alt esperit conciliador.

És per això que els membres de la Comissió Escarré i de l'Associació de Periodistes Europeus de Catalunya (APEC) el recordarem sempre amb afecte.

Cordialment

Teresa Carreras Presidenta
APEC
Comissària Commemoració Declaracions Abat Escarré a Le Monde
19-12-2014

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada