dijous, 26 de juny de 2014

L'exposició de la commemoració de les declaracions de l'abat Escarré a Le Monde ha estat a les terres de ponent

L’Institut d’Estudis Ilerdencs (IEL) ha acollit l’exposició “Premsa i dictadura:l’abat Escarré a Le Monde”, a la Sala Montsuar. Aquesta exposició ha estat creada i supervisada per dos comissaris: Josep M. Cadena, periodista, i Pep Cruanyes, historiador i advocat. President de la Comissió de la Dignitat que reclama la devolució total dels Papers de Salamanca i impulsada pel Col·legi de Periodistes de Catalunya (CPC)

L’exposició ha estat a Lleida des del 16-6-14 fins al 14-7-14 amb un gran èxit de públic. Anteriorment, el 19 de febrer d’enguany un acte promogut pel director de l’IEL, l’historiador Josep M. Solé i Sabaté va donar testimoni en una conferència de la relació entre l’abat i Lleida que va comptar amb un públic coneixedor de la vida i l’obra de l’Abat i de les seves relacions amb personatges de les Terres de Ponent.

En aquella acte hi van participar també Teresa Carreras, comissària de la Commemoració i presidenta de l’Associació de Periodistes Europeus de Catalunya (APEC) i l’aleshores president de la demarcació de Lleida Del Col·legi de Periodistes i vicepresident de l’APEC, Josep Lluís Cadena. Aquest darrer va explicar que la situació de respecte per la identitat catalana i la justícia social que reclamava l’Abat encara no s’han assolit tenint en compte la reivindicació d’una gran majoria de catalans que vol votar el 9-N per poder decidir sobre la relació Catalunya-Espanya.
Fotografies: Serveis d'Audiovisuals de l'IEL

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada